Bezpłatne warsztaty kulinarne. Trwają zapisy

Data utworzenia: 20.11.2023

Ruszają zapisy na kolejną edycję bezpłatnych warsztatów kulinarnych pn."Ugotuj sobie święta z dziczyzny". Jeśli lubisz gotować, poznawać nowe smaki, uczyć się nowych technik kulinarnych? To coś dla Ciebie!

[fot. RDLP w Białymstoku]

Pod czujnym okiem profesjonalnej szefowej kuchni - Ewy Bałdyś, uczestnicy przygotują wyśmienite potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu m.in.: zupa gulaszowa z jelenia z kwaśnym jabłkiem, rozmarynem i trawą żubrową; pulpety z dzika w sosie borowikowym z kluskami dyniowymi; matiasy w leśnych ziołach i świerkowych igłach.

Podczas warsztatów prowadząca opowie o właściwościach odżywczych i walorach smakowych dziczyzny i innych naturalnych produktów pochodzących z lasu. Będzie trochę o odpowiednich sposobach przyrządzania oraz właściwym przechowywaniu produktów runa leśnego.

Zapisy wyłącznie drogą mailową, pod adresem: anna.jakimiuk@bialystok.lasy.gov.pl.

Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach.

Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać:
„Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki
i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail.

O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, zostaną Państwo powiadomieni zwrotną informacją mailową.

UWAGA! Zapisy uczestników na listę podstawową zakończone! Trwa nabór na listę rezerwową.

authors image
Autor:

oprac. ad

Reporter | a.dycha@bia24.pl