Pod czujnym okiem profesjonalnej szefowej kuchni - Ewy Bałdyś, uczestnicy przygotują wyśmienite potrawy z produktów pochodzących z lasu. W menu m.in.: zupa gulaszowa z jelenia z kwaśnym jabłkiem, rozmarynem i trawą żubrową; pulpety z dzika w sosie borowikowym z kluskami dyniowymi; matiasy w leśnych ziołach i świerkowych igłach.
Podczas warsztatów prowadząca opowie o właściwościach odżywczych i walorach smakowych dziczyzny i innych naturalnych produktów pochodzących z lasu. Będzie trochę o odpowiednich sposobach przyrządzania oraz właściwym przechowywaniu produktów runa leśnego.
Zapisy wyłącznie drogą mailową, pod adresem: anna.jakimiuk@bialystok.lasy.gov.pl.
Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach.
Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać:
„Oświadczam, iż zapoznałem/am się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki
i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail.
O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, zostaną Państwo powiadomieni zwrotną informacją mailową.
UWAGA! Zapisy uczestników na listę podstawową zakończone! Trwa nabór na listę rezerwową.